lördag, juni 22, 2024

Antonella Roccuzzo

Lionel Messi gifte sig med sin barndomskärlek och tillsammans har de fått tre söner. Lionel och Antonella Roccuzzo lärde känna varandra vid en ung ålder och har behållit kontakten. Efter det att Lionel Messi flyttade från Argentina så började de dejta. Nu lever de lyckt med varandra i Paris.

Antonella Roccuzzo är namnet på den kvinna som fick fotbollsspelaren Lionel Messi på fall och vann hans hjärta. Antonella och Lionel lärde känna varandra redan i fyra års åldern. De bodde när varandra i Argentina och lekte mycket tillsammans.

De är vad man skulle benämna som barndomskärlekar. Dock flyttade Lionel från Argentina då han var 13 för att bli en del av FC Barcelonas fotbollsakademi. Det hade kunnat vara slutet på deras vänskap. Men den bestod. Ett par år senare började Antonella och Lionel dejta och inte långt senare var de ett par.

Idag är de gifta och har tre barn, alla söner, tillsammans. Efter att Lionel blev värvad till franska storlaget PSG så flyttade hela familjen till Paris. Bakom sig lämnade de ett Barcelona som de hade kallat sitt hem i många år.

Antonella Roccuzzo historia

Antonella Roccuzzo föddes i Rosario i delstaten Santa Fe i Argentina 1988. Hon föddes i februari, vilket gör henne bara ett fåtal månader yngre än sin make. Lionel lärde hon känna i unga år genom en kusin som redan var bekant med honom.

2008 gick paret ut offentligt att de var tillsammans: Bröllopet ska ha varit mycket vackert och alla Lionels lagkamrater var där. Antonella pluggade på universitetet i Rosario men hoppade av studierna för att flytta till Barcelona och den stora kärleken. Men hon har inte slutat arbeta bara för att hon är gift med en höginkomsttagare till fotbollsspelare. Nej, hon arbetar som modell och har synts i flera kampanjer under åren.

Stöttar sin make Lionel Messi

Antonella har under hela deras förhållande agerat stöd till sin make. Det sägs att det var tufft för familjen att lämna Barcelona då barnen har levt hela sina liv där. Men Antonella ställde upp för sin man och de flyttade som den enhet de har kommit att bli till Paris.

Umgås mycket när han inte spelar fotboll

Trots att Lionel och Antonella har känt varandra under större delen av sina liv så verkar de inte ha tröttnat på varandra än: Tvärtom så spenderar de och barnen varje ledig stund tillsammans. Något alla i familjen uppskattar. Det är många som blir inspirerade av att se deras kärlek.

Inte alla som lyckas

Det är långt ifrån alla par där den ena parten är en framgångsrik sportstjärna som lyckas hålla kärleken vid liv. Det är mycket vanligt med skiljsmössor i den världen. Detta kan bero på ett antal olika anledningar.

En bidragande anledning är att det är svårt att ha en egen karriär som make eller maka till en sportstjärna. Detta då de ofta flyttar till nya städer och länder. De får följa med när deras man eller hustru får kontrakt med en ny klubb. Bakom sig lämnar de den trygghet de byggt upp och på plats i den nya staden så måste de börja från noll.

Det är givetvis väldigt frustrerande. Det är också en stor osäkerhet för sportstjärnor kring deras karriärer. Vad händer om man blir skadad och inte kan utföra sin sport längre? Vad händer om man plötsligt tappar motivationen och inte längre presterar på samma nivå? Det är sannerligen inte lätt att hålla ett äktenskap vid liv under de förhållandena.

Fokus på stjärnan

I ett sådant äktenskap blir det naturligt att det är ett stort fokus på den parten som är den stora sportstjärnan. Han eller hon spenderar all sin vakna tid på att förbereda sig inför matcher och turneringar, att se till att kosten är där den ska vara och hela tiden finjustera sin fysik och teknik.

Det är inte de bästa förutsättningarna för ett jämlikt och avslappnat förhållande. De spänningar som uppstår kan vara förödande.

Den uppmärksamhet man får av fans och i media är också en bidragande orsak till att många förhållanden går i kras. Att det hela tiden rapporteras om din och din partners liv är verkligen inte lätt. Speciellt när den rapporteringen tenderar att bli ganska ensidig. Om man inte har en egen blomstrande karriär så blir det lätt att man fram ställs som bara en fru eller make till stjärnan.

Det har blivit så till viss del i Antonella och Lionels äktenskap. Media skriver om Lionels fantastiska prestationer på planen. Samtidigt är rapporteringen om Antonella en helt annan. DÅ handlar det om hennes utseende och vad hon har haft på sig.

Att bli definierad via sitt utseende och de kläder man har valt att bära kan inte vara lätt för någon. Det krävs en viss sorts människa för att klara det. Det kan lätt bli för mycket och man måste orka stå upp mot det.

RSS
Follow by Email