lördag, juni 22, 2024

Leo

Leo Messi, världens bästa fotbollsspelare!

Lionel Andrés ”Leo” Messi, född 24 juni 1987 i Rosario i Argentina.

Lionels pappas härstammar från den Italienska staden Ancona vid det Adriatiska havet. Lionels farfar Angelo Messi emigrerade till Argentina 1883.

Som femåring började Leo Messi spela för klubben Grandoli i Rosario, en argentinsk klubb som tränades av ”Leo´s” pappa Jorge. ”Leo” började annars att spela på Rosarios gator med sina två äldre bröder och mötte redan från tidiga år betydligt äldre och större motståndare än honom själv.

1995 började underbarnet Lionel Messi spela för hemmaklubben från Rosario, Newell´s Old Boys,  där han skulle komma att spela de fem följande åren.

När ”Leo” var 11 år så blev han diagnostiserad med att ha en brist på tillväxthormon i kroppen. Denna brist hindrade kroppen från att växa. Den Argentinska storklubben River Plate hade nu samtidigt börjat att visa intresse för den lilla bolltrollaren från Rosario.

Dock så ansåg River Plate det som en stor chansning och risk att betala för ”Leo´s” hormonbehandling när man inte visste vad man skulle få ut av sin investering i ”Leo” på sikt. ”Leo´s” föräldrar hade inte heller råd med att betala för den dyra hormonbehandlingen. Lionel var vid 13 års ålder 137 cm lång.

Ryktet om underbarnet Leo Messi spred sig

Vid det här laget så hade även snacket om Lionel ”Leo” Messi och hans enorma talang börjat att nå långt utanför Argentinas gränser och hela vägen över Atlanten till Spanien.

FC Barcelonas legendariska ungdomstränare Carles Rexach fick ett telefonsamtal från FC Barcelonas scout Josep Maria Minguella som sa att han måste komma och titta på en spelare som var något alldeles utöver det vanliga, en spelare som hade bollen mer eller mindre klistrad vid fötterna. Carles Rexach satte sig på första bästa plan över till Argentina. Carles fick se ”Leo” spela och han blev så otroligt imponerad att han ville skriva kontrakt genast.

Carles Rexach var inte förberedd på att denna unga Argentiska kille skulle vara SÅ bra, det enda som fanns tillgängligt för att skriva kontrakt på var baksidan på en pappersservett. Sagt och gjort, ”Leo´s” första signerade kontrakt med FC Barcelona skrevs under på baksidan på en servett. På servetten/kontraktet blev det även nedkritat att FC Barcelona skulle betala för ”Leo´s” hormonbehandling.

Leo och familjen flyttar till Barcelona

13 år gammal så flyttar ”Leo” och hans familj till Barcelona.

Första åren i Barcelona var tuffa för ”Leo” som hade stor hemlängtan till Rosario och Argentina. Med tiden så anpassade han sig och han kom bättre och bättre in i den spanska staden och kulturen. ”Leo” kom även in mera och bättre i det sociala livet och inte minst i Barcelonas sätt att spela fotboll.

Idag är Lionel Messi världens bästa fotbollsspelare med framgångar och meriter som staplas på hög för varje säsong och år som går.

Trots detta så finns det inga divalater kring ”Leo” utan han står fast med båda fötterna på jorde. Att vara bäst i världen i sin idrott men att samtidigt också vara det ödmjukaste fotbollsspelaren i världen är något som gör att ”Leo´s” stjärnstatus bara ökar för varje år som går. Lionels status kan nästan t.o.m ses som en avgudadyrkan av hans mest trogna supporters. Pga av detta så blir också ”Leo´s” fans fler och fler för varje dag som går. Det finns bara en Lionel Andrés ”Leo” Messi.

Lionel Messi, världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

 

Se Lionel Messi spela live, ett måste för alla stora fans

Ett måste för alla oss ”Leo” supportrar är att få se världens bästa fotbollsspelare spela live på plats i Barcelona. Vi på redaktionen har nu i samarbete med vår resepartner möjlighet att nu erbjuda dig just precis detta. Titta in på fotbollsresor för att läsa mera om vårt erbjudande till dig.

Lionel Messi, privatliv

Idag är Lionel gift med sin barndomskärlek, Antonella Roccuzzo. ”Leo” träffade Antonella första gången när han var 5år. Efter en hel del år åtskilda så hittade de senare åter tillbaka varandra och blev ett par.

Vänner till Antonella har sagt att det fick reda på att de var ett par under 2007. ”Leo” och Antonella hade då lyckats hålla sitt förhållande hemligt en längre tid. Paret gifte sig i juli 2017 och har idag tre söner tillsammans. Tiago föddes i November 2012, Mateo föddes i September 2015 och Ciro föddes i Mars 2018.

Att ”Leo” har ett enormt stort hjärta och brinner för sin kärlek till sin familj kan ingen ha undgått. Det är även få fotbollsspelare som gör så mycket även för andra barn och ungdomar runt om i världen som just ”Leo” gör. Sedan 2007 så driver även världens bästa fotbollsspelare Fundación Leo Messi.

Detta är en stiftelse skapad av ”Leo” själv för att erbjuda medicinsk hjälp och utbildning till barn och ungdomar från familjer med små resurser. Man kan fastslå att ”Leo” aldrig någonsin glömmer vart han själv kommer ifrån. ”Leo” glömmer inte vad han själv har fått gått igenom som barn. Som sagt, det finns bara en Lionel Andrés ”Leo” Messi.

RSS
Follow by Email