lördag, juni 22, 2024

Fotbollsresor Barcelona

Fotbollsresor Barcelona, en upplevelse för livet!

Välj och vraka bland någon av våra partners fotbollsresor till Barcelona nu under 2018.

På samtliga fotbollsresor Barcelona så ingår resa tur&retur, hotell och matchbiljett till din utvalda match. Missa inte att ta chansen att se Lionel Messi spela live på mäktiga Camp Nou. Att sitta framför tv:n i sin sköna soffa med en kall öl i handen och njuta av geniet ”Leo” i all ära men att se honom spela live är något som verkligen är ett måste för alla oss Messiälskare där ute.

Du kommer att ha ett enormt utbud av matcher att välja emellan att kunna se live. Är det ett hett möte i La Liga som du vill se? Kanske är det ett galet häftigt ”El Clásico ” mellan Barcelona och Real Madrid som lockar dig?

Eller varför inte välja ett spännande toppmöte i Champions League?. Eller ett öppet och offensivt möte i Copa del Rey till en billigare kostnad?. Du kommer att kunna välja och vraka ifrån det stora utbudet av matcher. Vi lovar att du inte kommer att bli besviken vad du än väljer. Vi har även sett till att du får allt till ett mycket bra pris.

Ta chansen att åka och se världens bästa fotbollsspelare, Lionel Messi, spela live på Camp Nou i Barcelona.
Fakta om Camp Nou

Camp Nou är Europas största arena och ägs själva av FC Barcelona (Futbol Club Barcelona, grundat 1899).  Fotbollsarenan Camp Nou är 250m. lång, 220m. bred och 48m hög. Camp Nou har idag en publikkapacitet för 99354 åskådare.

FC Barcelona hade under sina tidigare år ständigt flyttat runt från arena till arena. Den örsta arenan hade endast en kapacitet för 6000 åskådare. Allt eftersom medlemsantalet och skaran med fans växte så byggdes också en ny arena 1922, Les Corts.

Arenan hade till en start en kapacitet för 30000 åskådare. Les Corts renoverades och byggdes ständigt ut. Åskådarkapaciteten ökades nästan för varje år som gick och arenan hade till slut platser för 60000 hängivna åskådare. FC Barcelona gjorde samtidigt vad man är bäst på, att spela fotboll och att vinna och vinna.

Allt eftersom troféer staplades på hög och man vann allt som gick att vinna så växte även medlemsantalet lavinartat. Fransisc Miró Sans (1918-1989) vann presidentvalet i klubben den 23:e december 1953. Miró Sans slogan inför valet ”Vi vill ha en ny stadium och vi ska ha det” och mycket riktigt så blev det också så.

24:e september 1957 så stod Europas största arena, Camp Nou färdigbyggt. Åskådarkapaciteten 1957 var 90000. Arenan byggdes ut till hemmaVM 1982 till otroliga 120000 platser. Under 90-talet så togs ståplatserna bort från arenan. Idag så har Camp Nou som sagt plats för 99354 åskådare.

Alla våra partners fantastiska fotbollsresor Barcelona är något som du inte får missa. De är helt enkelt något som bara måste upplevas live på plats. Något annat som vi på redaktionen starkt vill tipsa dig om är att också gå någon av alla de guidade turer i mäktiga Camp Nou som också erbjuds på plats, missa inte detta.

 

Tips gällande fotbollsresor Barcelona!

Bra att veta om fotbollsresor till Barcelona är att det är viktigt att vara ute i god tid med sin bokning. Detta för att kunna få tillgång till de bästa platserna på arenan till bästa möjliga pris.

De populäraste resorna är självklart till matcherna i ”El Clásico” mot Real Madrid, det är även här som det är bäst chans till fullsatt på Camp Nou. I övrigt så är arenan så pass stor att det i stort sett aldrig är svårt att få tag på biljetter till ”Leo´s” och Barcas matcher på Camp Nou.

Väldigt populära resor är även matcherna mot Atlético Madrid, Sevilla, Valencia, Katalanska derbyn och självklart till alla gruppspelsmatcher som slutspelsmatcher i Champions League men egentligen så är alla resor till Barcelona för att se ”Leo” spela live otroligt populära och alltid så sevärd

När du väl är på plats i Barcelona så är det ju självklart att det är fotbollsunderhållning av hög nivå med ”Leo” och FC Barcelona som står högst upp på önskelistan.

Övrigt

Vi på redaktionen vill även passa på att rekommendera dig att du också klämmer in ett besök i staden Barcelona. Detta för att se och uppleva lite av vad den faktiskt har att erbjuda dig. Fotbollen är och förblir nummer ett i staden, men här hittar du även en atmosfär som du inte hittar någon annanstans.

Enkelheten, lättsamheten, sol och värme är nog något som de allra flesta vet att det finns gott om i Barcelona.

Det finns dock mera än så, mycket mera. Musik, arkitektur, museér, gröna parker och oaser mitt i staden, shopping, nattliv och fantastiska restauranger med något av det bästa som det spanska köket har att erbjuda. Maten ja, Barcelona är en stad man kan besöka enbart för den otroliga maten skull. Vi skulle kunna skriva ett långt inlägg (eller reseguide för den delen ) enbart om maten du kan hitta i Barcelona, men det får bli allt bli en annan gång:).

Staden har så mycket att erbjuda att det nästan känns konstigt att tipsa om saker att se, göra och vad man absolut inte får missa. Det är också en av alla de anledningar till att man hela tiden också känner att man bara vill komma tillbaka till Barcelona igen, och igen och igen.

 

Om Barcelona

Vi har massor av favoriter när det även gäller staden Barcelona. Här kommer några av alla våra favoriter:

Barceloneta-det tidigare fattiga fiskardistriktet som nu putsats upp på många håll och kanter men som ändå lyckats behålla mycket av sin härliga charm. Här hittar du fantastiska stränder, barer och restauranger och stämningen är lättsam och alltid på topp.

La Rambla, eller ”Ramblan”. Denna enorma paradgatan där alla förr eller senare till slut hamnar. Massor av butiker, restauranger, barer, gatumusiker. Även om man har svårt när det blir mycket folk så är ”Ramblan” ett måste. Om än endast bara för att säga att man har varit just här. Där det också är galet mycket folk så samlas också galet många ficktjuvar. Ska du till ”Ramblan” eller bara hamnar du här så råder vi på redaktionen dig att ha ordentlig koll på dina saker!

Tibidabo. När vi har fått nog av massvis av folk och vill ha det en aning lugnare så är detta stället att besöka. Barcelonas högsta berg Tibidabo (512m) erbjuder även ett stort parkområde med en av de bästa utsikterna över staden som kan fås. Att slå sig ner här på någon av restaurangerna med en kall cervexa och en tapastallrik är något som vi aldrig kan få nog av. Här finner du även ett stort zoo och ett tivoli.

Ska vi vara helt ärliga så är ju Barcelona (som många andra städer) idag mycket riktat mot turismen när man befinner sig i de centrala delarna av staden.

Några bakgator bort från de stora turiststråken finner man oftast de bästa restaurangerna och den godaste maten (billigare och godare). Du finner trevlig lokalbefolning (obs! här krävs att du pratar bra spanska) och en underbart genuin och lättsam stämning.

Som med allt annat så får man vara eftertänksam i vilken situation man sätter sig i. Detta är åtminstone det äkta Barcelona för oss. Det är något som vi som sagt fortsätter att komma tillbaka till gång på gång och år efter år.

Vårt tips är att du bokar din resa i god tid, vi ses på Camp Nou!

RSS
Follow by Email