söndag, juni 23, 2024
Uncategorized

Några av Lionel Messis bästa lagkamrater

Lionel Messi är en av de mest ikoniska fotbollsspelarna genom tiderna. Han har vunnit Champions League, Copa America, Världsmästerskapet och flera ligatitlar i Spanien och Frankrike. 

Förvånansvärt nog har Messi aldrig spelat i Premier League, trots att han visat intresse för till exempel Manchester City. Arsenal-fans minns dock när han 2010 under Camp Nous blixtrande ljus la hela fyra mål åt Barcelona i sextondelsfinalen till Champions League. Arsenal matchbiljetter kastades i marken och fansen fick sig en redig besvikelse när lagets turneringsambitioner krossades. 

Förutom i form av en stark motståndare har Messi faktiskt inte haft en speciellt betydande roll i engelsk fotboll. I den spansktalande fotbollsvärlden har han dock gjort ett ordentligt avtryck. Många ikoniska lag har haft användning för den korta, rappa och smidiga världsstjärnan och genom åren har han haft flera fantastiska lagkamrater.

Att Lionel Messi haft en lång och stark karriär är självklart, men i följande artikel kommer vi att skifta fokuset på lagkamrater han spelat tillsammans med i klubbar som Barcelona, Inter och Paris Saint Germain. Här är en kort lista med några av Lionel Messis bästa lagkamrater genom tiderna.

Victor Valdes – målvakt

Messi och Victor Valdes spelade över 300 matcher tillsammans i Barcelona och är förmodligen den målvakten som är närmast förknippad med Messi. Barcelona har genom åren haft många andra fantastiska målvakter som till exempel Keylor Navas, men Victor Valdes ligger fortfarande högt på listan. En av de bästa målvakterna genom tiderna och en sann fotbollsveteran med sin långa och framgångsrika karriär.

Gerard Pique – mittback

Tillsammans har Lionel Messi och Gerard Pique vunnit tre stycken Champions League-turneringar och spelat över 500 matcher. Inte många lagkamrater kan säga att de haft så många framgångsrika matcher och turneringar tillsammans. Totalt sett har världsstjärnorna spenderat 13 år i samma lag. Numera har Gerard Pique dragit sig tillbaka från fotbollen, men Messi fortsätter dock att föra fanan vidare och är trots sin ålder fortfarande en utmärkt spelare.

Sergio Ramos – mittback

Messi har inte spenderat lika mycket tid tillsammans med Sergio Ramos som de ovan nämnda spelarna, men med tanke på att deras tid tillsammans inte var i Barcelona är detta knappast förvånande. När det kommer till personlig skicklighet är Sergio Ramos definitivt en av de bästa spelarna Messi någonsin delat lagtröja med. Trots att Sergio Ramos spelat för Barcelonas ärkefiende Real Madrid, förenades storstjärnorna under en tid i det franska laget Paris Saint-Germain.

Jordi Alba – vänsterback

Jordi Alba är en legendarisk spelare som många anser vara den bästa vänsterbacken genom tiderna. Den spanska världsstjärnan spelade i Barcelona under större delen av sin karriär, men har under senare tid flyttat till Inter Miami. Jämfört med andra vänsterbackar som Messi spelat tillsammans med är han utan tvekan den bästa. Jordi Alba bjuder alltid på ett underbart spel och tillsammans med Messi var han en av Barcelonas farligaste spelare.

Andres Iniesta – mittfältare

Andres Iniesta är utan tvekan en av de bästa mittfältarna genom tiderna. Tillsammans med Xavi fungerade han som Barcelonas stomme. Det var sällan som motståndarnas försvar kunde stå emot denna dödliga kombo och med Messi i spetsen var det praktiskt taget omöjligt att hålla bollen borta från mål. Totalt sett har Messi och Andres Iniesta vunnit fyra Champions League-turneringar tillsammans – en imponerande duo som man önskar fortfarande fanns.

Neymar – forward

Neymar är en av vår tids största stjärnor. Brasilianaren har med ren och skär talang och hårt arbete klättrat sig fram genom fotbollsvärlden. Tillsammans med Messi i Paris Saint-Germain var det inte mycket som kunde hindra lagets framgångar i Champions League. Neymar har även spelat med Messi i Barcelona där han för första gången fick chans att visa sin otroliga skicklighet på det gröna gräset.

RSS
Follow by Email