onsdag, april 17, 2024
Uncategorized

Betting på fotboll – kom igång

Fotboll är världens mest älskade sport, vilket inte är särskilt konstigt, åtminstone inte med tanke på vilka fantastiska fotbollsspelare (som Messi) det finns! I och med fotbolls enorma popularitet finns det även många alternativ för den som vill betta på sporten. Här i Sverige finns det en uppsjö av spelbolag som erbjuder odds på fotboll, där man kan spela på allt från exakt matchresultat till antalet gula kort under en hel turnering.

Vi har gjort en kort och koncis guide för dig som gärna vill komma igång med betting på världens bästa sport – fotboll. Så fortsätt läsa för att ta del av den.

Så bettar man på fotboll

Varje vecka äger tusentals fotbollsmatcher rum världen över, varav ett stort antal av dessa går att betta på. Spelbolag tillhandahåller betting på sannolikheten för specifika matchresultat och händelser, såsom antalet gjorda mål, antalet hörnor, antalet gula kort och så vidare.

Några spelbolag har exklusiva erbjudanden och förmånliga odds för att få så många spelare som möjligt till deras plattformar. Din ursprungliga insats plus eventuella vinster betalas ut när resultatet av en match fastställs om du lyckats gissa rätt. Nedan är några av de oddsalternativ som betters kan satsa på:

1X2: Detta är den mest grundläggande oddstypen för fotbollsbetting. Här försöker man förutsäga resultatet av en fotbollsmatch genom att satsa på att hemmalaget vinner (1), att matchen slutar oavgjort (X) eller att bortalaget vinner (2).

Över/Under: Ett annat populärt alternativ är att satsa på huruvida en match kommer att resultera i fler eller färre mål än det spelbolaget fastbestämt. Om PSG ska möta exempelvis Reims så kan du satsa på att betta på över antalet totala mål. Då gäller det såklart att hålla sig uppdaterad om laget och spelarna.

Resultat: En tredje oddstyp är att försöka pricka rätt på exakt antal mål under en fotbollsmatch. Detta kan vara väldigt svårt, vilket gör oddsen lukrativa men vinstchanserna låga.

Betta på en bra bettingsida

I och med fotbolls popularitet finns det som sagt väldigt många spelbolag som erbjuder betting på fotboll, däribland betting på PSG och Messi, världens bästa fotbollsspelare. Även om det alltid är fördelaktigt att ha många alternativ, kan för många alternativ göra det utmanande att välja rätt spelbolag att spela på. Så hur tar man rätt beslut?

Välj ett spelbolag med svensk licens

Till att börja rekommenderas det alltid att spela på en bettingsida där aktören regleras av den svenska spellicensen. Detta då den svenska spellicensen inte bara gör spelupplevelsen säkrare, men även smidigare och snabbare. Tack vare självavstängningsverktyget Spelpaus, e-legitimationstjänsten BankID och smarta betalmetoder som Trustly och Swish, kan spelare åtnjuta en trygg och smidig spelupplevelse.

Spela med de bästa oddsen

Härnäst gäller det att hålla utkik efter de svenska spelbolag som erbjuder de mest konkurrenskraftiga oddsen. Det finns faktiskt specifika sidor som jämför oddsen från olika spelbolag och listar de för att spelare enklare ska kunna hitta rätt.

Läs omdömen innan du bestämmer dig

Till sist är det alltid en god idé att läsa omdömen och recensioner innan man gör en insättning. På så sätt får man reda på andra ting än just licensen och oddsen, som hur kundtjänsten fungerar och huruvida spelutbudet är vettigt eller inte.

RSS
Follow by Email