onsdag, april 17, 2024
Uncategorized

Champions league för hela slanten

Så champions league mot Tottenham väntar för ”Leo” och lagpolarna i Barca ikväll. Ett champions league möte som egentligen är ”betydelselöst” i den meningen att man vinner ändå gruppen oavsett utgång av matchen. Just p.g.a av dessa förutsättningar så känns det som om Valverde kanske ger lite välbehövlig vila åt världens bästa ”Leo” och några ytterligare spelare.

Hade matchen gällt något förutom ära och ytterligare några champions league miljoner in på kontot för Barca och man varit säker på att ”Leo” spelat så hade matchspelet varit givet= ”Leo som målskytt i matchen”. Så p.g.a av förutsättningar så får det spelet vila även om det kliar i fingrarna med en liten tv-peng 😉

Gamla storlaget RM fuckade för övrigt upp både det stora asian handicapspelet till -1,5 och det mindre spelet -2,5 när man bara lyckades bortabesegra superjumbon Huesca med 1-0, svagt så jävla svagt!. Undertecknad får påminna sig om att portugisen inte längre spelar i RM och att man då inte har någon som på egen hand kan göra +2 mål i match efter match (Som Barca har i Lionel Messi).

Om man ska tänka bort Barca och ”Leo” för ett ögonblick (även om det är svårt) så känns det bakom dom otroligt öppet just i årets champions league.

Champions League tankar

CL går in i sin sista gruppspelsomgång innan det börjar på riktigt allvar.

Några tankar om största utmanare till Barcelona i CL: Eller ska vi börja med dom som inte räcker till:

Man C har av tradition svårt i turneringen och trots att man är grymma i ligan så är steget till vinst i CL för stort.

Real Madrid, nope utan Ronaldo så blir det max. semifinal. PSG, max semifinal, Neymar är ingen ”Leo” Messi och kommer aldrig heller att bli. Bayern M,  har tappat i kraft och går sämre i ligan än vad man gjort på ljusår. Borussia Dortmund, bärs fram av den gula väggen på hemmaplan och är bättre i ligan än på länge, saknar spetsen så nej.

Man U, Roma, Lyon el. Sjachtar, Ajax, Porto, Schalke, Napoli, Tottenham eller Inter= Har alla gjort det bra så långt och att/om man lyckas ta sig vidare från gruppen men sedan är det hit men inte längre som gäller.

Största utmanare

Atlético Madrid- AM smyger i vassen och Diego Simeone är slug som en räv med fokus på stram defensiv och effektivt anfallsspel.

Liverpool- Har en måstematch ikväll hemma mot Napoli som jag tror att man vinner och på det grejjar sig vidare i gruppen med ev. målskillnad. Lär bäras fram av en grym offensiv och ett högt sjungande Anfield.

Juventus- 7 rakar segrar i ligan där man egentligen inte har en riktig utmanare, med värvningen av Ronaldo så gjorde man klart med vad det är som gäller i år, CL.

Till final: Barcelona vs. Juventus och tipset från innan CL startade står fortsatt kvar: Barcelona som mästare.

I dag väntas annars fint besök från Sverige när föräldrarna kommer på besök. Så ikväll blir det tidig middag (med spanska mått mätt) så att man sedan hinner hem till tv-soffan när det vankas champions league för hela slanten.

Barcelona-Tottenham champions league
Blir Barcelona champions league mästare 2018/2019? Vi tror och hoppas att ”Leo” får lyfta pokalen ännu en gång.

 

 

 

RSS
Follow by Email