Chocken har lagt sig

Det som skulle halvt vara en straffspark utan målis blev helt enkelt inte det. Här skulle hela inlägget kunna handla om att Barca gjorde bort sig ännu en gång och precis som förra året när man vann med 4-1 mot Roma hemma för att torska med 3-0 i Rom. Här skulle hela inlägget kunna handla om något som såg ut som en inställning att allt redan skulle vara klart hos Barcaspelarna. Dock, här väljer jag ändå att i förlusten nu ändå hylla Liverpool. Fullt ös från start och utan tvekan så vann det för kvällen bättre laget. Liverpools hörnvariant på 4-0 målet var verkligen en riktig läckerbit.

Ska vi vara helt ärliga så var även 3-0 från det första mötet lagen emellan större siffor än vad själva matchbilden speglade. Liverpool sett till spelet var minst lika bra som Barca även i den första matchen. Hur som helst, Barca har gjort en fantastisk säsong men detta till trots så lär det bli en hel del spelare som man kan komma att vilja göra sig av med till kommande säsong. Jag tänker då främst på spelare som Coutinho, Umtiti, Malcolm och Rakitic.

Vad gäller nyförvärv så snackas det såklart allra främst om Ajax lysande unga spelare som tex. Matthijs de Ligt. Nu när Griezmann deklarerat att han tänker lämna Atletico Madrid i sommar så tar såklart ryktena ny fart om att han ska vara på väg till Barcelona igen. Här tror jag dock inte att det kommer att ske, åtminstone inte när det gäller Griezmann. Det känns om att det är Engelska Premier League och än galnare slantar som lockar för Griezmann, ska vi tippa på att Chelsea eller Man. Utd ligger närmast till hands för den lilla läckra fransmannen?

Annat att reflektera över i fotbollsvärlden är väl just det att det blir helengelskt i båda europacupfinalen (Chelsea vs. Arsenal) och i CL-finalen (Liverpool vs. Tottenham). Helengelsk dominans med andra ord, var dock uppmärksamma på att dominansen är total vad gäller lagen men det betyder INTE att det är engelsk dominans av spelarna i lagen ovan, tvärtom. Vad beror då detta på? Kanske att du redan har tippat rätt, såklart så beror detta på att lönerna i Engelska PL är skyhöga och utklassar ALLA andra ligor runt om i Europa.

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://lionelmessi.se/uncategorized/chocken-har-lagt-sig">
Twitter