Premier League och andra Europeiska ligor!

Det går mot sitt slut i de flesta toppligor nu runt omkring i Europa. Den liga som utan tvekan är den som är mest spännande ända in i den sista omgången och ända in i kaklet är såklart Engelska Premier League. Liverpool eller Man. C, vilka vinner? 12/5 är sista omgången i Premier League där ”Pool” tar emot Wolves på hemmaplan. Ett Wolves som kommer att sluta på 7:e plats i årets Premier League och som måste ses som säsongens överraskningslag i PL. Man. C avslutar med bortamöte mot ett Brighton som redan klarat av att säkrat kontraktet för kommande PL-säsong. Vem tror ni vinner? Visst känns det som om det ska otroligt mycket till för att Man. C ska tappa detta? Eller är ”Pools” chans att Leicester ställer till det för Man. C i kvällens match?

För personlig del så har det noll betydelse, sympatierna ligger som tidigare sagts hos Nottingham Forest som sedan Hedenhös tider nu harvar i The Championship. Klassiska Forest som är mitt gäng sedan Trevor Francis nickade in det enda målet på tilläggstid i den första halvleken i 1-0 segern mot Malmö FF i Europacupfinalen 1979.

 

Premier League otroligt populärt i Skandinavien

Engelsk fotboll är fortsatt enormt stor och populär i Sverige. Den stora anledningen till detta stavas såklart Tipsextras sändningar i Sverige (1969-1995) men också såklart p.g.a de duktiga svenska spelarna som vi ändå har haft i PL genom åren. Dock, om du trodde att den Engelska fotbollen är allra störst i Sverige när det gäller Skandinavien så får du allt gissa vidare! Hos våra kära grannar i väst i Norge, är intresset för PL än större än vad det är i Sverige. Det har inte blivit mindre med Solskjaers inträde som manager för Man. Utd.

Jag försöker faktiskt läsa och hänga med en hel i norsk media vad gäller fotbollen. Nej, jag ska vara ärlig och säga att det inte beror på att jag är något fan av den norska inhemska fotbollan utan det som intresserar mig är snarare den djupa journalistiken av den Engelska fotbollen som jag anser en aning mera nyanserad än den svenska journalistiken (åtminstone som sagt när det gäller den Engelska fotbollen).

Vad gäller norsk media så läser jag främst ”VG” (=Verdens Gang och Norges största dagstidning) men även ”Nettavisen”,” Footballidioten” och några andra nischade fotbollsbloggar. Vad gäller fotboll överhuvudtaget i Svensk media så finns det enbart två sajter som lockar mig och som står ljusår för de andra, fobollskanalen och svenskafans. Erik Nivas krönikor i Aftisblaskan är också de i något av en klass för sig.

 

Övriga Europeiska toppligor

Det om Engelsk fotboll och skildringen av den. Vad gäller övriga ligor runt omkring i Europa så vet vi ju redan om att La Liga och Lionels Messi Barcelona blir ligamästare (trots att 3 omgångar återstår) för 26:e gången.

I Italien så vinner ”Juve” titeln som vanligt och nu för 8:e året i rad. När ska det komma fram en riktig contender till Juventus? Napoli har varit på och nosat på ligaguldet men har ett betydligt sämre lag nu än vad man hade för ett par år sedan.

I Tyskland ser det ändå ut att bli Bayern Munchen som vinner också som vanligt. Med två omgångar som återstår så leder man med 4 poäng före länge ledande Borussia Dortmund. Ett BM som för övrigt tappar två av sina stora ikoner till nästa säsong, Franck Ribery och Arjen Robben. Vilka spelare och vilka fantastiska karriär dessa lirare har haft.

 

The fucking Champions League

Den stora frågan för alla oss Messifans där ute är dock: Blir det ännu en final och ännu en Champions League titel för ”Leo” och hans Barcelona? Jag har personligen tippat det från dag ett och ser inga som helst anledningar att ändra mig på det nu. Att redan nu tänka på CL finalen och ännu en titel är dock aningen för tidigt även om man såklart står med 1,5 ben i finalen efter 3-0 hemma på Camp Nou mot Liverpool 1/5. Returen går imorgon 7/5.

Liverpools enda chans är fullt jäkla ös ifrån start då man minst ju måste göra 3 mål framåt utan att släppa in något bakåt för att överhuvudtagen kunna få till en förlängning. Såklart så kommer ”Pools” vilja att ösa på framåt också göra att man öppnar sig för kontringar bakåt.

Vamos Barca!

Premier League och andra ligor
Det finns gaddningar och så finns det GADDNINGAR!
RSS
Follow by Email