Fotboll utan publik är som sex på egen hand!

Fotboll utan publik är värdelöst!

Har ni precis som vi kollat det komprimerade Champions League och Europa League-slutspelet på tv? Visst kan vi väl ändå vara djupt eniga om att det är fotbollspubliken som ÄR fotbollen? Utan atmosfär och sjönsjungande publik så känns det långt ifrån lika spännande och roligt. Än tydligare tycker man att det blir när man kollar in den inhemska allsvenskan. Visst så håller svensk landlagsfotboll riktigt bra Europeisk toppklass, vilket är mera än vad man kan säga om många av lagen just i allsvenskan.

När inte klassen på lagen är av högsta kaliber så känns det än mera klart hur mycket man verkligen saknar den fantastiska inramning och atmosfär som ett gungande nya Söderstadion skapar eller hur mycket magi en dialektisk skånsk allsång på Malmö stadion skapar.

Säga vad man vill om klassen på den inhemska fotbollen men den svenska fotbollspubliken på många arenor tillhör utan tvekan något av det absolut bästa och högljudda som man kan hitta i hela fotbollseuropa. Detta är också något som vi hoppas få uppleva snart igen på plats, dock så får vi nog rikta in oss på att det är kört med publik redan under denna pågående säsong, särskilt då vi spelar vår/sommar/höst-säsong i Sverige tack vare rådande klimat.

Utan Bajens Fans och andra skönsjungade supportar på de svenska arenorna, ”no party”.

Hur kommer det då att se ut i andra ligor som istället spelar höst/vinter/vår? Ja det är heller inte något som man vet i dagsläget, klart är att de största ligorna kommer att återstarta utan publik men om det kommer att gälla under hela säsongen eller inte är frågan. Personligen så tror vi (och hoppas) på att flera av ligorna kommer att tillåta publik under den andra halvan av säsongen, dock säkerligen med en hel del kommande restriktioner.

Med det sagt så hoppas vi såklart först och främst för allas trygghet, säkerhet och framtid att det snarast hittas ett bra vaccin mot Covid-19, att det också ger en framtid med fyllda fotbollsrenor får enbart ses som en grymt bra bonus.

Fotbollresa till Manchester och England!

På vår egen agenda så står i sådana fall fotbollsresor till Manchester och England på schemat och där vi i sådana fall åker över med ett större gäng norska United fans för att tillsammans se ett par matcher på plats. Med sina Manchester United kreditkort i Norge så får de en hel del förmåner på resan och där vi även har en hel del inbitna Unitedfans som åker över åtminstone en gång per månad.

Efter detta så är planen att vi ska ta oss vidare till vårt kära Nottingham och se vårt Forest försöka lyckas vinna ett par matcher på City Ground. The League Championship hade en minst sagt galen upplösning där ”vi” hade +6 mål tillgodo inför den sista omgången och för att lyckas knipa den sista kvalplatsen till Premier League. På något sätt så lyckas vi schabbla bort chansen och gå på stortorsk den sista matchen för säsongen samtidigt som Swansea vinner stort, vilken katastrof.

Även om många av oss Forestfans vill se den sista matchen som grunden till att vi missade kvalplatsen så är det inte den sista matchen som är grundläggande för att vi missar kvalspelet utan det är de sista 8 matcherna för säsongen och där vi förlorar mot bottenlag som vi ska vinna mot alla dagar i veckan. Det är helt enkelt bara att bryta ihop och komma igen med nya tag inför kommande säsong, något som vi Forestfans tyvärr börjar bli rätt så jäkla rutinerade på att göra vid det här laget.

Här ett ödsligt Old Trafford MEN med en fullsatt arena så skapas en av de mäktigaste ljudkulisser som åtminstone finns att hitta i England.

Till sist!

Bayerns helt galna förödmjukning av Barca med 8-2 i CL-slutspelet i veckan!! En helt sanslös kross utan dess like. Något som nu såklart också har gjort att flera spanska tidningar spekulerar i att världens bästa fotbollsspelare genom alla tider, ”Leo” Messi, vill lämna Barca. Vid det här laget så borde alla ha lärt sig att allt som står i tidningar inte stämmer, men det inte sagt att det är osant eller att ”Leo” såklart inte är nöjd med den rådande situationen och hur Barca har agerat i en rad olika lägen.

Att Quique Setién igår fick sparken var inget annat än ett måste i ett lag av Barcas kaliber och höga krav. Det ryktas nu hårt att Ronald Koeman gör en comeback i sitt älskade Barcelona, detta ihop med en rad förbättringar tror (och hoppas vi igen) ska göra att ”Leo” och Barca har ett äktenskap som fortsätter i många år framöver.

Noterar även på sosseblaskan (aftonblaskan) att en annan liten magiker, David Silva, lämnar Man City för att spela i drumvirvel…. Real Sociedad. Silva uppgavs mer eller mindre klar för Italienska Lazio och där endast läkarundersökningen ska ha saknats, men nu norpar alltså tydligen Real Sociedad honom framför ögonen på Lazio. Här ska det handla om ett 2 årskontrakt och där undertecknad verkligen hoppas på att få se honom spela i Las Palmas kanariegula hemmaställ just på Gran Canaria efter detta.

Får vi se firma Isak och Silva som ett nytt radarpar i Real Sociedad i höst?

Silva själv har annars sagt i flera tidigare intervjuer att han gärna vill avsluta karriären hemma på Gran Canaria och i Las Palmas, som han för övrigt lämnade i tidiga tonåren för att flytta in till fastlandet. För oss som är boende här på härliga Gran Canaria, ett längre stenkast från Silvas mäktiga villa i Arguineguin, så skulle det verkligen vara riktigt häftig att få se David Silva göra en säsong eller två i Las Palmas tröja innan han lägger dojjorna på hyllan för gott.

RSS
Follow by Email