onsdag, april 17, 2024
Uncategorized

Kommer det någonsin någon ny Lionel ”Leo” Messi?

Att se in i en spåkula för framtiden är svårt för att inte säga omöjligt och såklart vill vi på redaktionen alltid tro att att det aldrig någonsin föds någon lika bra eller bättre fotbollsspelare än Lionel Messi.

Många verkar dock tro att man föds till att bli så bra som ”Leo” och att det enbart handlar om tur och talang. Dessa kan såklart inte ha mera fel, 1% talang och 99% träning är vad det handlar om. Sedan så spelar såklart andra delar in i det hela som att ha rätt personer, förutsättningar och omgivning omkring sig.

I Sverige så går snacket ibland varför vi inte kan få fram någon Messi eller varför inte en ny Zlatan. Precis så som ”Leo” så föddes inte Zlatan till vad han är idag utan är även han en total träningsprodukt som också har fått jobba enormt hårt med mycket blod, svett och tårar för att nå där han är idag.

Sverige är även ett land där vi generellt sett har det otroligt bra, inte många behöver gå hungriga och svälta eller saknar tak över huvudet. Vi har även stor konkurrens ifrån andra idrotter och även ett klimat som oftast innehåller en lång och kall vinter.

Så här finns otroligt många faktorer som såklart spelar in, i många andra länder som tex länderna i Sydamerika så är fotbollen mer eller mindre den enda existerande sporten och där fotbollen även för många kan vara ett led ut ur fattigdomen.

Dock så känns det troligare att det i Sverige kan fås fram någon som kanske kanske kan axla Zlatans mantel inom en inte alltför lång framtid än vad det är innan världen får se någon som kommer i närheten av Lionels klass.

Men som alltid, den som lever får se och låt oss alla bara känna oss lyckligt lottade som får vara med på resan att få se både ”Leo” och Zlatan spela fotboll.

 

RSS
Follow by Email