torsdag, juli 18, 2024
Uncategorized

Kommer Messi att leda PSG till en Champions League-seger?

Många anser att Lionel Messi är världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Efter nästan 20 år i Barcelona valde Messi efter kontroversiella omständigheter att lämna den spanska klubben för den hårdsatsande franska mästarklubben PSG. Efter blandande resultat under sin första säsong tror många att Messi får sin revansch 2022/23. I denna artikel tittar vi närmare på vilka chanser Messi har att leda sitt PSG till en Champions League-seger.

Vinner PSG Champions League i år?

Under förra årets säsong spelade Messi 48 matcher för PSG och gjorde 18 mål. Många ansåg att den argentinske superstjärnan inte kom upp till sin vanliga nivå. Messi fyllde i år 35 år och det finns anledning att tro att han har sina bästa år bakom sig. Inför i år har PSG anställt en ny tränare i Christophe Galtier som tidigare haft huvudansvaret för både Lille och St Etienne och fansen hoppas att detta kan leda till en nytändning för Messi. Trots att PSG har dominerat den franska ligan har man haft svårt att nå hela vägen i Champions League. 2020 spelade man final mot Bayern München men förlorade matchen med 1-0. Värvningen av Messi är en viktig pusselbit till att äntligen vinna den europeiska cupen. Väletablerade casinoverksamheter som erbjuder betting online värderar just nu PSG som en av favoriterna till att vinna turneringen. Oddsen på att PSG ska vinna ligger för närvarande 7.50 och storfavoriten är Manchester City på 3.00. City har haft en imponerande inledning på säsongen där norrmannen Erling Haaland redan går på mot ett målrekord i Premier League.

Messi och rekorden

Lionel Messi föddes i staden Rosario i Argentina 1987. Messi anslöt redan vid 2000 till den spanska superklubben Barcelona och hade tidigt stora framgångar för klubben tillsammans med andra Barcelonaprodukter som Piqué och Fabregas. Året därpå gjorde han sin efterlängtade A-lagsdebut och resten är historia. Messi spelade totalt cirka 520 matcher för Barcelona och gjorde otroliga 474 mål. Messi har under dessa år även fått motta priset som världens främsta fotbollsspelare, Ballon d’Or, hela 7 gånger. Han har även vunnit den spanska ligan hela 10 gånger, spanska cupen 7 gånger och Champions League 4 gånger. När man läser alla dessa rekord kan man lätt förstå varför Messi räknas som världens bästa spelare genom tiderna.

Landslaget

Messi flyttade tidigt från Argentina till Barcelona och kort därefter erbjöds han en plats i den spanska landslaget. Messi valde dock att tacka nej för att spela för sitt hemland Argentina. Messi hade tidigt stora framgångar för U-landslaget och gjorde sin debut för A-laget under 2005 i en match mot Ungern. Det första stora mästerskapet var 2006 där Argentina nådde en kvartfinal där man förlorade mot hemmanationen Tyskland. Det skulle dröja ända till 2014 innan den första stora framgången kom i landslagssammanhang då Argentina nådde en final i VM i Brasilien. Tyskland stod för motståndet i finalen och trots en bra insats av Argentina och Messi förlorade man finalen efter förlängning efter mål av Mario Götze. År 2021 fick dock äntligen Messi sin upprättelse i landslagsdressen då landet vann det sydamerikanska mästerskapet Copa America efter en finalvinst mot Brasilien med 1-0.

VM i Qatar startar i november 2022 och med stor sannolikhet är det sista världsmästerskapet för Messi, som har en finalförlust sedan tidigare. Argentina har ett starkt lag och det finns goda möjligheter att man kommer få se Messi gå långt i turneringen.

Sammanfattning

Man kan konstatera att Lionel Messi har haft en fantastisk karriär som krönts med både Champions League-vinster och ligavinster. Trots PSG och Messi inte lyckades komma upp i normal nivå förra året vann man ändå ligan och med en argentinsk superstjärna i toppform tillsammans med spelare som M’bappe och Neymar finns det stor chans att PSG än en gång går riktigt långt i CL och med stor chans att vinna.

 

RSS
Follow by Email