söndag, juni 23, 2024
Uncategorized

Lionel Messi får numera delar av sin lön i Kryptovaluta

Sedan Messis övergång till PSG från Barcelona får han numera en del av sin rekordlön i Kryptovaluta. Han må vara världens bästa fotbollsspelare, men han är också en av alla toppidrottare som har fått upp ögonen för investeringar i Kryptovalutor i allmänhet, och Bitcoin i synnerhet.

När Leo Messi inte förlängde med Barcelona kom det som en shock för många, och när han sedan skrev på för PSG var det den mest omtalade övergången inom fotbollsvärlden på väldigt länge. Men det som hamnade i skymundan var att Messi numera får delar av sin lön i Kryptovaluta. Detta gör att han är den senaste i raden av professionella toppidrottare som numera har ett finger med i spelet kring Kryptovalutor.

Messi får inte betalt i Bitcoin, utan han får sin lön i PSG’s egna valuta. Denna bärs upp av att spelare och fans investerar i valutan, varefter den sedan stiger eller sjunker i värde. Messi gör alltså ingenting aktivt för att värdet på deras tokens ska stiga. Dessvärre så har priset på PSG’s valuta sjunkit stadigt från toppen och är i en kraftigt nedåtgående trend.

Bitcoin

För den som är intresserad av att investera i Kryptovaluta kan det därför vara smart att börja med den största och mest välkända valutan: Bitcoin. Bitcoin har stigit över 13 000 % sedan introduktionen 2009 och har gått från obskyrt internetfenomen till en seriös spelare på den globala finansmarknaden. Men för den som är intresserad av att börja med Bitcoins så kan det vara svårt att veta var man ska börja läsa, men också vad alla termer betyder. Som tur är så finns det mycket information att ta del av online och på aktieskola.com finns det en fantastisk guide som du kan använda dig av.  

Vad är en kryptovaluta egentligen?

En kryptovaluta är en digital valuta som enbart går att ta del av online. Det finns alltså inga kontanter eller kontokort kopplade till Kryptovalutor utan alla transaktioner sker via ett krypterat nätverk som kallas för blockkedjan. Via blockkedjan sköts alla transaktioner krypterat och direkt mellan användare. Alla Bitcoins är således omöjliga att kopiera och alla transaktioner är mer eller mindre anonyma.

Kursen på Bitcoin dikteras på samma sätt som en aktie kan stiga eller sjunka i värde. När människor säljer eller köper Bitcoins kan värdet stiga eller sjunka. Det är även på så sätt man som investerare kan tjäna pengar på Kryptovalutor.

Bitcoins och så kallade “Altcoins”

Bitcoin är som du förmodligen redan vet världens största och mest populära Kryptovaluta. Tillsammans med tre till fyra andra valutor gör den upp toppskiktet av kryptovärlden. Alla andra valutor kallas för Altcoins. Namnet kommer genom att kombinera alternative med coin, och det är alltså en sådan som Messi numera får sin lön i. 

Kryptovaluta som investeringsverktyg

Som vi tidigare nämnde så finns det en lång rad toppidrottare som numera är investerade i Kryptovärlden. Men det är även privatpersoner, miljardärer och stora finansiella institutioner som har mycket pengar investerat i Bitcoins.

RSS
Follow by Email