fredag, juli 19, 2024
Uncategorized

Skrällarnas Champions League… Så långt..

Oj oj oj vilken rensning det har varit i veckan på storfavoriter och forna storlag i Champions League.

Såklart så måste man ju ändå börja med Real Madrids uttåg emot unga och roliga Ajax. Småkillarna från Amsterdam sprang åttor kring gamla och trötta Realspelare. Slutresultat 1-4, (totalt 3-5 till Ajax). Faktum är att Ajax småkillar hade kunnit vinna matchen med ytterligare några mål. Det känns som om Holländsk fotboll verkligen är på gång igen efter den generationsväxling och ”kräftgång” som varit.

Det återstår att se hur många man får behålla av denna förstaelva till kommande säsong och om man kommer att bli totalt brandskattade på talanger eller ej, hoppas på EJ. Även om det såklart är svårt att stå emot när än större lag med än större plånböcker öppnas för att värva över dessa talanger.

Hur som helst nu är nu och då är då. Jag tror faktiskt att det unga och fantastiskt roliga Ajaxlag kan ta sig hela vägen till en Champions League final. Om man nu skulle lyckas med detta återstår att se men jag väljer att sticka ut huvudet här och säga att man faktiskt gör det. OM man nu lyckas ta sig hela vägen till finalen så är jag övertygad om att det är Lionel Messi och Barcelona som står på andra sidan planhalvan. Tänk vilken match det skulle bli i sådana fall.

Tillbaka till det forna storlaget Real Madrid. Visst känns det på något vis att man varit alldeles för passiva i att förnya och föryngra laget och att man inte på förhand förstått hur mycket tappet av Cristiano Ronaldo verkligen skulle komma att betyda? Så på bara några dagar så är nu Real helt och hållet borta från ligan, copan och CL vilket betyder 0 titlar det här året för RM. Räkna med att huvuden kommer att rulla i Reals verksamhet. En comeback av José Mourinho på tränarposten snackas det tydligen allra mest om just nu.

Skrällarna var inte över med detta. PSG torskar 1-3 hemma mot Man. Utd och är också utslaget. Något som dock inte borde ha skett enligt undertecknad, en feldömd (också enligt undertecknad) straff tar United vidare till en kommande kvartsfinal. Kul för ett Man. Utd som verkligen har fått ett uppsving under norskgutten och den gamla supersuben Solskjaer. Än roligare är det för svensk fotboll och att vi har en spelare som Victor Lindelöf nu även på denna niva, VNL har verkligen vuxit för varje match som har gått.

Det är även roligt att läsa Engelsk media som svänger enormt mycket från dag till dag. VNL var väl halft sågad vid fotknölarna i början av säsongen till att nu anses som en av 3-4 att behålla i startelvan till kommande säsong. För övrigt, vad gäller om Solskjaer är rätt man att leda Man. Utd över sikt låter jag vara helt osagt. Jag tror att man behöver se en kontinuitet över åtminstone en halv säsong istället för över 6-7 bra matcher i rad. Som sagt, det återstår att se. Dock, visst skulle det vara otroligt roligt att se klassiska Man. Utd som faktiskt är en av världens populäraste klubbar med i den absoluta toppen igen när det kommer till europeisk toppfotboll?

Fortsätter skrällarnas Champions League till kommande vecka?

Till veckan så väntar annars ytterligare åttondelsfinaler och om det fortsatt ska bli skrällarnas champions league återstår att se. Att Lionel Messi och Barcelona skulle slås ut av Lyon kommer dock aldrig att ske. Här tror jag att vi har en mindre överkörning att vänta, ska vi säga 3-4 måls marginal och ett kommande asian handicapspel på Barcelona? Jag tror det kan bli så..

Jag reflekterar även över hur det har snackats i media (i mer eller mindre hela världen) hur ”Leo” varit relativt osynlig mot vad han brukar vara. Herregud vilka krav och förväntningar det egentligen finnes på Lionel Messi. ”Leo” har varit bra, väldigt bra. Jag är säker på att han kommer att skruva upp denna nivå ytterligare ett eller två steg till att bli exceptionell nu när det verkligen gäller. För det är ju när det verkligen gäller som Lionel Messi är som allra bäst.

 

RSS
Follow by Email