fredag, juli 19, 2024
Uncategorized

Final i Copa del Rey för Barcelona

Om Real Madrid hade skaffat sig ett grymt utgångsläge i det första semifinalmötet i Copan mot Barcelona så lyckades man verkligen inte förvalta detta i gårdagens returmöte i Madrid. Det forna storlaget Real Madrid hade faktiskt skaffat sig ett riktigt bra läge för att ta sig till final i Copa del Rey, men så blev det alltså inte nu.

En enkel 3-0 seger för Barcelona blev segerresultatet och Barca är nu alltså klara för ännu en final i Copa del Rey.

Real ska ändå få chans till revansch när det vankas månadens tredje El Clásico nu till helgen i La Liga. Iom vinsten i Copans semifinal så känns det faktiskt som om att Barcelona har en gyllene chans till ett riktigt superår och en riktig Grand Slam. Här finns alla möjligheter att sopa hem ligan (ett mirakel eller rättare sagt en superkatastrof ska till om man verkligen ska kunna missa La Liga-segern) Champions League och Copa del Rey.

Vad tror ni, fixar Barca trippeln? Jag tror verkligen att det är halvt serverat för Barca att faktiskt göra så. Serverat är kanske inte rätt ordval då man slagit sig fram genom ett bländande spel. Dock så tror jag inte att vi ännu har fått sett det allra bästa av Barca och framförallt inte det absolut bästa av världens bästa Lionel Messi. Detta tror jag Barca och ”Leo” sparar till de allra viktigaste matcherna, de som alltså börjar NU i Champions League och den som också väntar i ännu en final i Copa del Rey.

Tänk vilket jäkla superår detta kan bli för Barcelona. Vi får nog anledningen att snacka om det igen och igen tills dess att allt summeras längre fram i maj månad.

RSS
Follow by Email