fredag, juli 19, 2024
Uncategorized

Enkla segrar och en god jul!

Summerar en enkel seger för ”Leo” och ”Barca” ikväll när man vinner med 2-0 mot Celta Vigo. Ingen höjdarmatch utan laget och ”Leo” gör det som krävs, varken mer eller mindre och kan nu gå till lite välförtjänt julledighet.

Annars så blev det rätt snabbt klart med att det blev norskgutten Solskjaer som tar över tränarrollen i Man Utd, åtminstone till säsongens slut. Om det var Man Utd:s förstaval eller ej ska väl vara osagt men att lösa O-G.S från uppdraget i Norge lär ha varit den lättaste lösningen åtminstone för nu för United, kul oavsett och en bra start för honom med en storseger (1-5) ikväll borta mot sin gamla klubb Cardiff. Det kändes verkligen som om den av Mourinho som vanligt parkerade bussen framför mål nu äntligen var bortforslad. Spelglädje och offensiv fanns det gott om. Men men hur som helst så är en match ingen match och det är ju kontinuitet som krävs här för att laget ska kunna klättra i tabellen.

Reflekterar även över Crystal Palace bortaskräll mot självaste Shitty.. Sorry, mot Manchester City, och där Palace vinner med 3-2. Avdelningen jätteskräll men även avdelningen jättemål. Andros Townsends 1-2 är utan tvekan en stekhet kandidat till årets mål i Premier League!!

Får en hel del frågor om brittisk fotboll där frågorna oftast berör mitt egna favoritlag i England samt gällande bästa fans. Mitt favoritlag i England är Nottingham Forest och där förhoppningen är att man åtminstone ska kunna grejja en kvalplats till PL den här säsongen… Hoppet är ju det sista som överger en.

Vad gäller frågan om bästa fans så är det ofta en fråga om personliga åsikter. Frågan om bästa fans brukar oftast jämföras med högst sjungande och alltid supportande. Det snackas oftast då om lag som tex. United, Liverpool, Spurs m.fl. Personligen så tycker jag att när Crystal Palace fans ”Holmesdale fanatics” drar igång ”We love you” är riktigt svårslaget i England. Kolla gärna in den 7:28 in i videon nedan.

Robin Olsen is back

Som svensk så kan man annars glädjas över att Robin Olsens hjärnsläpp från förra helgen enbart var tillfälligt. Visserligen så torskade Robins Roma borta mot Juve (1-0) men utan Olsen mellan stolparna så skulle det utan tvekan ha blivit ytterligare minst 3-4 baljors marginal i Juves fördel. Skönt att ha en numera stabil världsmålvakt mellan stolparna i landslaget att luta sig mot.

Nu inväntas även att få tillbaka Foppa Forsberg i storform och gäääärna även att vi även kan få fram någon eller ett par kreativa spelare ytterligare i landslaget som också kan leverera på absolut högsta nivå.

Annan sport och en god jul väntas!

Annars nalkas julen runt hörnet och några fotbollsfria dagar väntar över Europa. Abstinensen är stor bara vid blotta tanken på detta men med lite svensk julmat här nere i Spanien så ska nog detta också kunna gå bra. Det finns dock saker som kan fixa abstinensen till La Liga och övriga ligor drar igång igen efter jul: sportnörd som man är så ser man annars fram emot att kolla in JVM i hockey som börjar den 27:e dec. Sverige brukar vara ett av lagen som är favorittippade men dock inte denna gång. Av tradition så är det BRA för Sverige att slå ur underläge så JVM ska bli jäkla intressant att följa.

Elitserien (ja ja SHL då) har även de tagit en kort julledighet men är igång igen redan till annandagen. Härliga Brynäs går som tåget just nu och klättrar uppåt i en rekordjämn tabell, känns som att denna säsong är en av de mest öppna på förhand vad gäller Elitserien… sorry SHL!

Stämplar härmed ut över julen (och kanske även över nyår) och passar redan nu på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

God jul allesamman
Skandinaviens enda fan page till Lionel Messi, lionelmessi.se, önskar alla läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år.

 

RSS
Follow by Email