onsdag, maj 22, 2024
Uncategorized

VAR

Äntligen så är man återhämtad och utvilad efter en härlig jul och nyårsledighet. Personligen så känns det jäkligt skönt att vara tillbaka igen till gamla rutiner och ÄNTLIGEN så är även La Liga igångsparkad igen efter uppehållet. Tänk att ett par korta veckor utan fotbollsgodis a´la världens bästa Messi kan kännas så otroligt låååånga!!

I söndags så tog Barca en knapp men ändå viktig vinst på bortaplan (1-2) mot Getafe. Inte direkt någon match som kommer att gå till historieböckerna utan mera att Barcelona och Leo gör vad man ska. Ett ytterligare mål in på kontot för Leo som satte dit en balja i matchminut 20. Matchens delikatess annars tycker undertecknad ändå var Leo´s genomskärare till Suarez där han mer eller mindre längs marken och genom 4st. Getafespelare frispelar Suarez, inget mål den gången från Uruguayanen då vinkeln blev för snäv men vilken macka av Lionel ”Leo” Messi.

Diskussioner om VAR (s) vara eller icke vara

Tar även med mig snacket efter den första semifinalmötet i ligacupen igår i England där Tottenham efter ett VAR beslut besegrar Chelsea med 1-0. Efter granskning med VAR så får Spurs en straff som Kane dunkar dit. Dock så såg det ut att vara offside i ett tidigare läge för Spurs men som nu alltså vinkades bort. Båda tränarna, Sarri och Pochettino hade sitt att säga om VAR efter matchen. Sarri var såklart missnöjd över att det inte blåstes offside men framförallt för att linjedomaren stannade upp sin löpning  och på så vis påverkade Chelseas backlinje. Kritik även från Sarri att den Engelska fotbollen ännu inte lyckas anpassa sig till VAR och att tekniken endast används i ligacupen och inte i PL. Även Pochettino var kritisk till granskandet då han tyckte att det tog alldeles för lång tid till att komma till ett beslut.

Även i Sverige så fick snacket om VARs vara eller icke vara ny bensin. Aftisblaskans Simon Bank hade tryckt i sig ättika och var på krigsstigen och där han skriver att han egentligen är emot allt gällande denna teknik.

Vad vill supportrarna?

Sportsjournalister i all ära med all kunskap och erfarenhet som de månne ha MEN en sportsjournalists personliga åsikter och värderingar är totalt jäkla oviktiga för oss supportrar och är ofta väldigt (ibland extremt) långt ifrån vad vi supportrar också tycker och tänker.

Hur många av alla oss supportrar där ute skulle gå helt i taket av ett uteblivet mål ifrån favoritlaget som döms bort av domaren men som faktiskt ÄR mål? Jag uppskattar siffran vara c:a 100% såklart. Om då denna teknik finns att tillgå, hur många av alla oss supportrar skulle då också vilja se en granskning med VAR så att domaren kan rätta till sitt misstag och godkänna målet? Såklart även här så måste siffran vara 100% från supportrarna.

Utvecklingen går framåt, på fotbollsplanen som vid sidan av den. Sedan att teknik som system behöver finslipas så att den används av domarkåren på samma sätt är också såklart viktigt. Så min personliga åsikt är ett rungande JA till VAR. På Aftonbladet kan du idag för övrigt även rösta om vad just DU tycker om VAR, ja eller nej?

Barcelona fotbollsresa
Det är vi supportrar som ÄR fotbollen.
RSS
Follow by Email