söndag, juni 23, 2024
Uncategorized

Fotbollsresor i vår

Känner ni våren i luften där uppe i norden? Inte det kanske… Här på Gran Canaria så närmar sig våren iaf och det blir allt varmare temperaturer, riktigt gött.. När det gäller öns stolthet UD Las Palmas så verkar det tyvärr inte bli något snabbt återtåg upp till La Liga. Riktigt tråkigt och synd, UDLP är verkligen ett roligt spelande lag och en talangfabrik utan nåde, när laget lirade i La Liga förra året så bestod som oftast startelvan av över 50% egna produkter härifrån Gran Canaria. Det gjorde UDLP till det lag med flest egna produkter, japp t.o.m flera än Athletic Bilbao. Det om det.

Nu när våren nalkas och det börjar bli lite mindre med arbete så gör vi som vanligt under några månader under mars/april, d.v.s kuskar runt i Europa på fotbollsresor och för att kolla in fotboll från andra länder och ligor (tro´t eller ej men det är inte bara Lionel Messi och Barca som det gäller att titta på).

Vi försöker även såklart få en sväng i Sverige under sommaren och planen är att kolla in några Stockholmsderbyn och gärna även när ”Peking” kommer till stan. Huvudfavoriter i Allsvenskan även i år lär bli regerande mästarna ”Gnaget” men framförallt Malmö FF ska väl ses som huvudfavoriter till ännu ett guld. ”Peking” får ses som outsidern med (förhoppningsvis) bra chans att kunna utmana om guldet.

Vad gäller våra fotbollsresor runt om i Europa i vår så har jag redan bestämt mig för att dra iväg till London för Crystal Palace-Man. C 13/4. Som ni säkert redan vet så har jag en liten förkärlek för Palace fans, ”Holmesdale Fanatics” (bäst och mest högljudda i ligan enligt undertecknad). Hittade ett riktigt grymt pris och upplägg med Olkas fotbollsresor.

Funderar även på Inter-Roma 20/4, här har jag ännu inte bestämt mig men det lutar att vi drar iväg på denna med. Om den blir av så blir den också genom Olka. Gillar servicen, prisbilden och hur alla matcher enkelt är listade hos dom med alternativen: biljett/hotell eller biljett/hotell/flyg. För alla oss som gillar att fixa mycket själva gällande flyget så passar upplägget kanon. Finns många arrangörer på marknaden men kan åtminstone själv rekommendera Olka för fotbollsbiljetter och fotbollsresor, för oss passar det bäst också iom att vi ju som sagt oftast bara köper biljett/hotell och sedan flyger själva till schysst pris härifrån Gran Canaria.

Utöver matcherna ovan så blir det även 3-4 hemmamatcher med Barca (tyvärr inget El Clásico denna säsong) på schemat över fotbollsresor fram t.o.m maj.

Har blivit en hel del fotbollsresor nu genom åren men har ännu inte tyvärr lyckats sett något tyskt ”Ruhrderby” mellan Dortmund och Schalke04. Det är fortsatt på min ”bucket list” och jag får försöka få in den i planerna för nästa år, om nu inte Schalke får för sig att åka ur..

Högst upp på önskelistan vad gäller fotbollen till ännu nästa år (om man nu ändå inte lyckas i år ) är ändå att UD Las Palmas tar sig tillbaka till finrummet och La Liga igen så att man åter har en kort bilresa bort för att njuta av grym fotboll och bäst fotboll när ”Leo” och hans ”blaugrana” kommer på besök..

Japp, så ser det späckade schemat för fotbollsresor under våren ut, blir svettigt och roligt värre 🙂

 

 

 

RSS
Follow by Email