söndag, juni 23, 2024
Uncategorized

Stort coachmisstag av Valverde

Vad sysslade Valverde med igår?

Jag tycker att Valverde igår gjorde sitt hittils största misstag som coach för Barca när han inte lät ”Leo” spela från start. En ”lättare” lårskada snackades det om, såklart så hade man aldrig någonsin äventyrat en sådan skada att bli mycket värre genom att släppa in Lionel Messi på planen. Här är jag övertygad om att man i bakhuvudet hade 5-1 i bagaget från senaste mötet i oktober mellan lagen och att Valverde trodde man skulle ha en riktigt bra chans att vinna även utan ”Leo” från start. Fet bom av Valverde.

Matchen slutade 1-1 och kommer inte gå till något av El Clásicos bästa eller mest spännande möten. Faktiskt så tycker jag att det var ett av de sämre El Clásico möten som jag kan komma ihåg de senaste 10-15 åren. ”Leo” kommer in med 27 min kvar på matchklockan, dock utan att kunna påverka resultatet.

Spelet från igår lämnar ett litet hål i plånboken även efter det raka spelet på Barca samt på asian handicapspelet, bara att ta nya tag.

Läser även att El Presidente, Josep Maria Bartomeu kommer att erbjuda ”Leo” ett livstidskontrakt liknande det som Iniesta fick när nu Lionels nuvarande kontrakt går ut om två år. ”Leo” har ju tidigare gått ut med att han skulle kunna tänka sig att avsluta karriären hemma i Argentina och sitt Newell´s men har även sagt att han skulle kunna tänka sig att bli Barca troget karriären ut.

Om ”Leo” skriver ett nytt kontrakt med Barcelona så skulle det i sådana fall bli hans tionde (10) kontrakt med Barca. Tänk hur allt startade med det första kontraktet skrivet på baksidan av en servett. För alla oss hardcore Lionel Messi fans så är det som sagt bara att fortsätta att njuta av ”Leo” och hans trollkonster så länge som det bara går. Att fortsätta vara ödmjuka som tacksamma för att vi får vara med och uppleva det vi gör ifrån Lionel ”Leo” Messi och hans magiska fötter är vad det handlar om.

 

RSS
Follow by Email