onsdag, maj 22, 2024
Uncategorized

Champions Leagues åttondelsfinaler

Så då är Champions Leagues åttondelsfinaler och alla dubbelmöten igång. Lionel och hans Barca kryssade (0-0) i första mötet på bortaplan mot Lyon. Ett möte man likaväl hade kunnat vunnit med ett par baljor. Trots 0-0 så saknades absolut inte målchanser. När matchen summerades så hade Barca hela 25 ”attempts” mot mål.

Så även om Barca såklart gärna hade vunnit denna match så som alla andra man spelar så känner man sig nog ändå ok nöjda med resultatet som ändå skapar ett bra utgångsläge för vidare avancemang i CL. För övrigt så blir det en rolig kommande fotbollsresa inför returmötet i Barcelona 13/3.

Några övriga tankar ifrån Champions Leagues åttondelsfinaler som har gått i veckan:

Upphaussade Liverpool fick ”bara” 0-0 mot ett Bayern (som inte är lika bra som tidigare). Avancemang i CL kan nog bli tufft för ”Pool” då Bayern är riktigt bra på hemmaplan.

Schalke 04 hade Man. C på gaffeln igår efter två straffmål och ledning 2-1 innan City med två sena mål kunde vända matchen och vinna med 3-2. Här ska det vara en mer eller mindre formalitet för City för avancemang till nästa runda.

Atletico Madrid-Juventus. Såg länge ut att gå emot 0-0 och det fanns väl inte en enda själ i hela världen som hade trott att det skulle bli max 1-2 mål i detta möte?! Dock, Atletico gör två sena mål och vinner matchen med 2-0. Simeones fokus på tät defensiv blir otroligt svårt för Juve att slå igenom på hemmaplan, tror på att Atletico grejjar detta och tar sig vidare ifrån mötet med Juventus.

Vidare från Champions Leagues åttondelsfinaler:

Ajax-Real Madrid. Ajax hade en hel del chanser och mycket av spelet till en start i detta möte. Trots detta så lyckas RM vinna matchen med 2-1 och ska väl egentligen enbart ”döda” detta möte på hemmaplan.

Man Utd. – PSG. (0-2). Ska även här vara en straffspark utan målis för PSG att ta sig vidare till nästa runda.

Tottenham-Dortmund (3-0). Personligen så var detta det mest överraskande resultatet av de alla från veckans Champions Leagues åttondelsfinaler. Engelska lag brukar av tradition ha riktigt svårt emot de tyska lagen och inget ont om ”Spurs” men de är långt ifrån något ”Barca”. Tottenham har inte heller varit sitt bästa jag på slutet även om laget spelar en trevlig och rolig fotboll. Framförallt dock, Dortmund är riktigt bra i år. Blir riktigt svårt att vända detta för Dortmund men med ett enormt hemmastöd framför ”Den gula väggen” så är allt möjligt.

Till slut, Roma-Porto (2-1).  Känns väl som en av de mest öppna åttondelsfinalerna. Men ska vi säga att med en comebackande Robin Olsen och redan i storform, så grejjar Roma ett avancemang i turneringen, ja vi säger så.

Champions Leagues åttondelsfinaler ska gå till kvartsfinaler och returmötena spelas 5-6:e mars samt 12-13:e mars.

Finns heller ingen anledning att tippa något annat än vad som gjordes innan hela CL drog igång, ”Leo” och hans Barcelona kommer att stå som slutsegrare.

 

RSS
Follow by Email