söndag, juni 23, 2024
Uncategorized

Lionel Messi vs. Espanyol 2-0

Det blev en lätt seger för Barca med 2-0 efter helgens derby mot Espanyol. Barca gjorde mer eller mindre vad man behövde och det kändes som att det enbart var ännu en dag på kontoret. Två nya mål in på kontot för Messi och även om frisparken var ännu en delikatess så kändes det ändå som väldigt dåligt försvarsspel av Espanyolförsvaret.

Det är just det här som verkligen är Barcelonas styrka, att tända till och göra jobbet som krävs i varenda jäkla match. Man ser ofta andra lag ha ett felfokus när andra ”viktigare” matcher väntar runt hörnet, men inte Barcelona inte. Ligan är i hamn sedan mer eller mindre månader tillbaka, copan lär även den sopas hem och nu är det stora fokuset och målet Champions League.

Ett nytänt Man. Utd ska inte vara några hinder på vägen för Lionel Messi och Barcelona. VNL och hans försvarspolare kommer få två riktigt svettiga bataljer att stå emot Messi och Barcas framfart i 2 x 90 minuter.

Reflekterar även över Sveriges 3-3 match borta mot längdskidåkarna. Sverige var utan tvekan det bästa och mest kreativa laget. Sverige av tradition brukar göra få mål framåt och släppa in än färre bakåt men nu.. 3-3!!! Det var öppna spjäll verkligen och defensiven som varit så jäkla ramstarkt kändes som bortblåst. Norge får en straff som inte VAR 😉 korrekt. Att använda just VAR i vissa stora slutspel och inte i kvalificeringsspel är såklart inte ok. antingen så används aldrig eller alltid. Här höll det verkligen på att bli otroligt kostsamt för Sverige.

Dock, en riktigt stark lagmoral att komma tillbaka från 0-2 i röven från i HT till att reducera, kvittera och även ta ledningen efter två baljor a´ Robin Quaison och en straffretur i mål från Victor Claesson är såklart otroligt jäkla starkt. Att inte kunna knuta ihop säcken och låta längdskidåkarna göra 3-3 på tilläggstid är såklart inte ok.

Något som även glädjer mig är Alexander Isak som trots spel som inhoppare ändå var en av Sveriges absolut bästa spelare i matchen. Jag hoppas att detta nu var summeringen för Sebbe Larssons och Mackan Bergs landslagskarriärer, tack för lång och trogen tjänst men nu är det dags att lira Isak även från start. Quaison tar jag nästan som given startspelare efter hans två mål. Angående Isak förresten, hängde ni med att han gjorde 3 straffmål i helgen för sitt Willem II, 3 straffmål!!! Hur ofta ser men det hända?

Japp våren är på antågande även här nere på Gran Canaria och några härliga fotbollsresor runt omkring Europa finns att se fram emot. Samt såklart även Man. Utd vs. Barcelona på Old Trafford 10/4, dock klistrad framför tv:n denna gång men ändå :). Det blir en härlig fotbollsvår att se fram emot.

RSS
Follow by Email