söndag, juni 23, 2024
Uncategorized

Kassaskåpssäker insats av Barca

Barca vinner på Old Trafford.

Efter det första kvartsfinalmötet av två igår mellan Man. Utd och Barca så kan man kort konstatera att det var en kassaskåpssäker insats av Barcelona. Man. Utd har 0 avslut på mål under hela matchen och Barca gör vad man ska genom att peta in en balja framåt, slutresultat 0-1 i Barcas favör.

Barcelona gjorde som så många gånger förut vad man skulle, här började man tidigt att bevaka resultatet som man hade i ryggen efter den VAR-granskningen som ledde till 0-1 innebar. Barca vet om att man är ramstarka hemma på Camp Nou. Utan att på något vis underskatta eller att pissa på Man. Utd så krävs det ett betydligt bättre lag än av Uniteds kaliber för att ens en gång kunna störa Barcelona.

Barcelona är egentligen bättre än någonsin och detsamma gäller vår egen lionel Messi, även om varken Messi eller Barca nu glänste igår. Barcelona har spelat betydligt ”roligare” fotboll tidigare och än mera offensivt tidigare men frågan är om man någonsin varit bättre än just nu under Valverde.

En sak är iaf säker, att trots att man vinner fotbollsmatcher (och det är ju det som allt handlar om) så finns här ett enormt sparkapital som bara ligger och väntar på att få explodera. Har något annat lag i världen detsamma ”sparkapital” och som ändå fortsätter att vinna sina fotbollsmatcher? Nej skulle vi säga.

Reflekterar även över unga och offensivt spelande Ajax som just nu charmar sönder oss alla. Dock blev det ”enbart” 1-1 hemma mot Juve. I en retur så borde man inte räcka mot Juve då Juve som alltid är galet hemmastarka i Turin. Dock, bollen är rund och är det några (förutom Barca) så är det kanske några orädda spolingar från Amsterdag. Roligt åtminstone för fotbollen att Holländsk fotboll verkligen som sagt återigen är på frammarsch efter några sämre år med en lång generationsväxling. Av tradition så är alltid en Holländska fotbollen offensiv och rolig att se på, och det gillar man ju som fotbollsnörd.

Allsvenskan är igång

Så, den allsvenska fotbollen är även igång där hemma i Sverige. Som vanligt så är många så galet chockade över att inte storlag (med svenska mått mätt) som Malmö eller AIK sopar rent hus i sina matcher inledningsvis. De som nu fortsatt väljer att vara chockade måste få ett wake up call, den inhemska svenska fotbollen är extremt jämn. Det är få lag (även de bästa på pappret) som verkligen kan spela ut de övriga i serien, alla kan som vanligt vinna mot alla.

Särskilt jämnt är det också precis som vanligt i början av serien när tippade bottenlag skräller och tar några segrar inledningsvis, sett över en hel säsong så håller det aldrig och troligtvis så kommer det ändå till slut att hamna om MFF eller AIK (och förhoppningsvis mitt eget Peking) men det återstår att se.

RSS
Follow by Email