söndag, juni 23, 2024
Uncategorized

Comeback för Messi i landslaget.

Comeback för Messi i landslaget i fredagens träningslandskamp (1-3 förlust mot Venezuela) var ju ingen höjdare och jag vet inte mera vad man ska säga om själva matchen förutom att det såg ut som det trötta och långsamma Argentina som vi även fick se under senaste VM.. Nu var ju detta enbart en träningslandskamp och inget att dra några större växlar över, eller egentligen inga som helst alls. Skitsamman vad gäller resultatet, det att glädja sig åt är att det var en comeback för Messi i landslaget och inget annat.

Ny träningslandskamp mot Marocko på tisdag väntar och jag förväntar mig att vi får se ett betydligt bättre Argentina och Lionel Messi då. Som tur var så lades inga spel just på den här matchen ifrån min sida men då jag tror på revansch (trots träningslandskamp) på tisdag mot Marocko så kan det ev. komma ett spel från min sida till den matchen.

Medan jag själv fokuserar på mina raka singlar och handicapspel så har jag fått upp frugans intresse som ofta sitter på sin laptop sida vid sida när jag gör mina rekar. Tillsvidare så håller hon sig från bettingen men det plingar till i hennes dator med jämna mellanrum då hon spelar sin bingo. Visst kommer man ihåg när man själv i början av ”karriären” letade bonusar hos bettingföretagen. Hos Unibet har jag för övrigt ett kundnr under 10.000 , det har blivit en och annan kund till efter det för Unibet kan man lugnt säga.

Gårdagens höjdpunkt var ju annars Sveriges vinst hemma mot Rumänien i EM kvalet (2-1). Jag tycker ändå att det kändes betydligt roligare och mera kreativt för Sverige igår än vad det har gjort på rätt så många år. Tidigare så har det handlat om kreativiteten hos en spelare, Zlatan, och resterande spelare har varit fysiskt spelande vattenbärare med uppgiften att leverera bollen till Zlatan och vars briljans sedan skulle få saker att hända.

Efter Zlatan så har det vidare hamnat om en enda kreativ spelare i stort sett, Lill-Foppa Forsberg. Igår kändes det helt plötsligt som att Forsberg hade flera lekamrater av kreativa spelare (som Zlatan i stort sett saknade de senaste åren i landslaget). Quaison, Claesson och inte minst Kristoffer Olsson. Olsson föll bort i matchen i andra halvlek men under första halvlek tycker jag att han var Sveriges bästa spelare.

Jag kände även av kemin (som Hasse Backe i tv-studion också påpekade) mellan Forsberg och Olsson ute på planen. Tänkvärt även att detta enbart var Olssons andra match från start i landslaget någonsin. Tänk er när han har fått vuxit in i rollen ytterligare.

Med några minuter kvar så kom även Alexander Isak in på planen och hann på några få minuter med en fin framspelning och ett fint avslut som räddades till hörna. Just vändningen och ytan han skapar sig när han vänder bort ett par försvarare i straffområdet och kommer till avslut gav iaf mig riktigt sköna Zlatanvibbar.

Så det osar nu betydligt mera kreativitet, offensiv och roligare fotboll från det svenska landslaget (från flera spelare än enbart en eller två stycken) än vad det gjort på lång tid tycker jag. Nu gäller det att spinna vidare på detta så kan det bli än roligare längre fram, helst med början redan på tisdag när längdskidåkarna från Norge ska tvålas dit.

En tanke avslutningsvis gällande publiken. Tänk att det ska vara så jäkla svårt att få till ett riktigt bra tryck från de svenska fansen och publiken på hemmaplan. Bortafansen är som vanligt de som hörs och syns allra mest. Vad gäller spel på bortaplan så känns det ofta som det borde vara, på hemmaplan. De ”riktiga” svenska fansen är några av de allra bästa på att resa land och rike runt när det vankas mästerskap utomlands. Att inte få till den där elektriska stämningen på hemmaplan beror ju såklart mycket även på att det sitter många barnfamiljer på plats, sponsorer, företagsbiljetter m.fl ska ha sitt.. Men ändå, visst kan och ska det gå att skapa en betydligt bättre inramning och atmosfär på hemmaplan än vad som alltid sker?

Så veckans höjdpunkt: Comeback för Messi och en svensk seger i EM-kvalet mot Rumänien!

RSS
Follow by Email