Allvaret väntar för Messi och Barca

Det är nu Lionel Messi är som bäst

Om det tidigare har varit ett kontrollerat spel för Barcelona i Champions League och där man hela tiden gjort det man ska så väntar nu allvaret för Leo Messi och hans Barcelona. Ikväll kl. 21:00 smäller det på allvar när det är dags för den första semifinalen i Champions League mellan Barcelona och Liverpool hemma på mäktiga Camp Nou. Visst har Leo Messi och hans lagkamrater i Barca också mött ett bra motstånd på vägen till denna semifinal men med handen på hjärtat så har inget av de tidigare motstånden ens varit i närheten av Liverpools numera starka kaliber.

Jag hoppas att det blir åka av ifrån början av Leo Messi & c/o men anar att Valverde gärna först kommer att vilja känna på motståndet innan det kommer att bli ett mera offensivt satsande Barcelona till den andra halvleken (såklart också helt beroende på resultatet och på matchens utveckling). Självfallet så vet man också om vikten att inte planlöst ösa på framåt för att inte öppna sig bakåt för kontringar där Liverpool är riktigt starka. Att släppa in baljor på hemmaplan i detta skeende är såklart inget man önskar. Samtidigt så är jag säker på att man förutom att bara vinna matchen också gärna önskar sig ett par måls marginal, jag tror att man faktiskt grejjar det.

Ny Messishow att vänta?

Liverpool går ytterst sällan av planen mållösa så kanske 3-1 kan vara värt några korvören hos något spelbolag. Hur som helst så är det vinsten i matchen som räknas och oavsett utgång i kväll så är man ju som fan till Leo Messi (och Barca) ändå på det klara med att man är fullt ut kompetenta att vinna mot alla lag i världen. Detta gäller alla dagar i veckan och så även på Anfield som på övriga arenor, spännande ska det hur som helst bli.

I övrigt så väntar personligen ett par sköna månaders semester här nere på Gran Canaria. Jag/vi har ju turen att vara egenförsörja genom våra verksamheter (hälsoturism, wellness, kurser och internetmarknadsföring). Att kunna ta två månaders semester (ok viss admin behöver ändå göras under denna tid) känns galet jäkla bra och absolut inget som jag/vi ber om ursäkt för.

Ur två tomma händer kan det komma mycket

Jag minner mig tillbaka hur vi egentligen kom hit med två tomma händer. Med en jävla vilja av berg och genom ett ovärderligt stöd från våra föräldrar så har vi ändå byggt upp detta till vad vi har idag, det är jag ändå otroligt jävla stolt över måste jag säga. Jag ska ändå vara ärlig och säga att det absolut har funnits stunder när vi har varit totalt under isen och sågade med fotknölarna och nästan tvungna att behöva inse fakta, packa trunken och flytta ”hem”.

Vi har i stunder varit tvungna att behöva låna pengar utan jobb. Det har absolut inte varit optimalt för oss men samtidigt har vi varit väldigt glada för att möjligheten ändå har funnits, då det faktiskt varit det som just där och då även räddat oss och verksamheten.

Minns även tillbaka att jag skämdes över att behöva ta flera lån och att vara arbetslös, jag som aldrig någonsin varit det tidigare. Så jäkla idiotiskt och så dumt av mig att gå och känns skuld för något som faktiskt kan hända alla och som alla kan komma att behöva. Hur många har ens haft arbete konstant från att man lämnat skolan bakom sig och till man är i medelåldern? Jäkligt få skulle jag tro. Hur många är det som aldrig någonsin behövt att låna pengar? Också jäkligt få skulle iaf jag gissa.

Men som sagt, det var där och då och nu är våra förutsättningar något helt annat. Det är vi samtidigt otroligt tacksamma för och aldrig någonsin att vi kommer att glömma de där tuffa skitåren. Samtidigt, känner man att man har klarat av de där usla skitåren så finns det heller inget som kan bryta ner en när man ändå kommer ut på andra sidan, än starkare än tidigare. Det tycker jag för övrigt gäller både mig själv som individ och även jag och frugan som ett par och i vår relation. Det som inte dödar det härdar helt enkelt 🙂 ;).

Semester ÄR Norrland

Så, vad ska jag då göra av två långa och sköna månaders semester? Absolut så blir det en sväng ”hem” till Sverige. Jag drar upp till mitt älskade norrland och frugan till sitt älskade Stockholm där vi sedan också sammanstrålar. Förutom det så blir det såklart också att kolla in ett par Stockholmsderbyn när man ändå är på plats. Sedan väntar även lite runtkuskande i Europa innan vi till slut landar på Gran Canaria igen. Allra helst så hade jag såklart suttit i en timmerstuga i norrland, tagit ett morgondopp och kvällsdopp i sjön, grillat en älgstek, suttit upp de ljusa nätterna, tagit några kalla norrlands guld och bara njutit av tystnaden. Nu blir det inte så, åtminstone inte den här gången, kompromiss är ordet.

Vad har ni själva för semesterplaner? Tar för övrigt tacksamt också gärna emot tips på sevärdheter eller saker att göra runt omkring i Europa för den delen.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://lionelmessi.se/uncategorized/allvaret-vantar-for-messi-och-barca">
Twitter