söndag, juni 23, 2024
Uncategorized

Barcelona enkelt till semifinal i Champions League

Semifinal i Champions league- mot Liverpool?

Inte för att det var särskilt många som trodde annat men det ska göras ute på planen också. Barca besegrar väldigt enkelt Man. Utd med klara 3-0 igår på Camp Nou och är klara för semifinal i Champions League. Efter två mål av vår alldeles egna hjälte och världens bästa fotbollsspelare, Lionel Messi. Leo´s två mål kom inom loppet av fyra minuter och mellan matchminut 16 och 20.

Leo´s andra mål får målvakt De Gea utan tvekan ta på sig. Läser för övrigt i brittisk press där man som vanligt svingar friskt med lien och där många journalister nu tycker att man ska sälja De Gea. Man kan lugnt säga att det svänger snabbt i fotbollens värld (och inte minst i brittisk media) och att gå från hjälte till halv syndabock.

Dock så spelar det ingen roll om Man. Utd hade haft 3 De Gea´s i mål, detta hade Leo och Barca ändå vunnit utan att förta sig allt för mycket. I kommande semifinal tis 30/4 så väntar antingen Porto eller Liverpool. Det är ingen högoddsare att det kommer att bli Liverpool som väntar i kommande semifinal i Champions League.

Är det Liverpool som väntar i kommande semifinal i Champions League för ”Leo” Messi och hans Barcelona?
En smällkaramell de luxe- ytterligare!

Apropå högoddsare och som verkligen också ÄR en högoddsare. Unga, offensiva och orädda Ajax. Som vi redan har varit inne på här på bloggen så verkar allt vara möjligt för detta härligt spelande ”ungdomslag”. Först så slår man ut det gamla storlaget Real Madrid och igår så slår man ut Juventus, på bortaplan!!! En fantastisk bedrift av detta Ajax. På något vis så har det känts som om det varit unga, hungriga Ajax mot gamla och trötta RM och Juventus. Ajax är fanimej det roligaste som hänt Champions League på många år. Dock så bortser det inte från det faktum att 20-25% av detta unga Ajaxlag säkerligen är uppköpta av de (än) större giganterna i Europa till kommande säsong. Här kommer såklart Barca troligen att stå väldigt långt fram i kön när det åtminstone gäller Matthijs de Ligts underskrift till kommande säsong.

Men men det är till nästa säsong det. Om Ajax har kunnat slagit ut både Real Madrid och Juventus så kommer man utan tvekan också att kunna slå ut Tottenham eller Man C i för dom en kommande semifinal i Champions League. Här kommer man dock att få möta ett tyngre fysiskt spelande lag oavsett vilka det än blir att möta av Spurs och City för det ungdomliga Ajax. Hur man klarar av att möta ett betydligt mera fysiskt spelande lag återstår att se.

RSS
Follow by Email